دانلود کتاب بیست مکتب فلسفی

فلسفه اردیسم که براساس اندیشه های "بزرگ شیروان" شکل گرفته است امروزه جایگاهی خاص و ممتاز در بین مکاتب مختلف فکری دارد . "کتاب بیست مکتب فلسفی" نگاهی کلی به این فلسفه و 19 مکتب دیگر دارد که تقدیم می گردد :

دانلود کتاب بیست مکتب فلسفی
عنوان : کتاب بیست مکتب فلسفی
نوع : فلسفی
زبان : فارسی
نوع فایل : PDF
تعداد صفحات : 9
حجم : 118 Kb

درباره کتاب :
شرحی کوتاه بر بیست مکتب فلسفی ، این مکاتب عبارتند از :

* هرمنوتیک - Herméneutique
* پراگماتیسم - pragmatism
* تجربه‌گرایی
* فمینیسم - Feminism
* رواقی گری - Stoicism
* سوسیالیسم - Socialism
* آرمان‌گرایی
* رئالیسم - Real
* اثبات‌گرایی - positive
* پدیده‌شناسی - Phenomenology
* اردیسم - Orodism
* نسبی‌گرایی اخلاقی
* اگزیستانسیالیسم - Existentialism
* ماتریالیسم - Materialism
* تحلیلی - Analytic philosophy
* جبرگرایی - Determinism
* ساختارگرایی - Structuralism
* پساساختارگرایی
* اومانیسم - Humanism
* مکتب فرانکفورت - Frankfurt School
لینک دانلود :
برای دانلود لینک زیر را در نوار آدرس کپی کنید
لینک دانلود :
http://download2book.files.wordpress.com/2010/10/20-maktabe-falsafi.pdf

پسورد : www.iranmeet.com



منبع : http://www.iranmeet.com/ebook-farsi/

سرفرازی کشور بزرگترین خواست همگانی ست . ارد بزرگ

احمق هیچوقت سعادتمند نمی شود. سیسرون

داندیش نخستین و آخرین مردار کردار خویش است . ارد بزرگ

از اشتباهات خود و دیگران عبرت بگیر . بزرگمهر حکیم

خطاهای دیگران را، چون خطای خویش ، تحمل کن. فنلن

سرفرازی کشور بزرگترین خواست همگانی ست . ارد بزرگ

تنها سکوت است که می تواند ما را به معرفت برساند. رادها کریشنان

بزرگترین عیب آن است که از عیب خویش آگاه نباشیم . کارلایل

جایگاه ارزیابی و نقد شما بر کارکرد دیگران ، می تواند آغازگاه نخستین گام شما برای سازندگی باشد . ارد بزرگ


من بیش ازهر چیز ، اعتقاد دارم که آنچه سرنوشت ما را تعیین می کند ، شرایط زندگیمان نیست ، بلکه تصمیمهای ماست. آنتونی رابینز

هر شروع دوباره ، هر رشد و تحول درونی و هر تغییر مسیری که همواره از عشق و نیاز و گرایش درونی آغاز شده باشد به سمت حقیقت ، خوشحالی ، خوشبختی و آزادی بیشتر است . باربارا دی آنجلیس

آزمودگی آدمها ، از زر هم با ارزشتر است . ارد بزرگ

نزدیک ترین چیزها مرگ و دورترین چیزها آرزوهاست. سقراط

علم و دانش کلیدی است که تمام درها باآن باز می شوند. آناتول فرانس

اگر می خواهی بزرگ شوی ، از کردار نیک دیگران فراوان یاد کن . ارد بزرگ

برای اینکه دانش ملکه شود، تعلیم کافی نیست ، عمل لازم است. برنادشاو

استراحت خوب ، بهتر از غذای خوب است . ویکتور پوشه

امیدوار مباش دیگران همراهیت کنند ، تنها به درمان دردهای روزگار خویش بیاندیش . ارد بزرگ


منبع : رادیو فانوس
http://radiofanous.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4997:2010-11-23-21-07-00&catid=58:2010-06-24-21-01-32&Itemid=56

روزنامه اطلاعات : لبخند آدمیان

داستان كوتاه
لبخند آدميان

ناصر خسرو قبادياني به سوي باختر ايران روان بود. شبي ميهمان شباني در روستاي کوچکي در نزديکي سنندج شد .

نيمه‌هاي شب صداي فرياد و ناله شنيد. برخاست و از خانه بيرون آمد. صداي فرياد و ناله‌هاي دلخراش و سوزناک از بالاي کوه به گوش مي‌رسيد. مبهوت فريادها و ناله‌ها بود که شبان دست بر شانه‌اش گذاشت و گفت: اين صداها از آن مرديست که همسر و فرزند خويش را از دست داده، اين مرد پس از چندي جستجو در غاري بر فراز کوه ماندگار شده و هر از گاهي شب‌ها ناله‌هايش را مي‌شنويم. چون در بين ما نيست همين فريادها به ما مي‌گويد که هنوز زنده است و از اين روي خوشحال مي‌شويم که نفس مي‌کشد.

ناصر خسرو گفت: مي‌خواهم به پيش آن مرد روم.

مرد گفت: بگذار مشعلي بياورم و او را از شيار کوه بالا برد.

ناصر خسرو در آستانه غاري ژرف و در زير نور مهتاب مردي را ديد که بر تخته سنگي نشسته و با دو دست خويش صورتش را پنهان کرده بود. مرد به آن دو گفت: از جان من چه مي‌خواهيد؟ بگذاريد با درد خود بسوزم و بسازم.

ناصر خسرو گفت: من عاشقم اين عشق مرا به سفـري طـول و دراز فرا خوانده، اگر عاشقي همراه من شو. چون در سفر گمشــده خويش را باز يابي. ديدن آدم‌هاي جديد و زندگي‌هاي گوناگون تو را دگرگون خواهد ساخت. در غير اين صورت اين غار و اين کوهستان پيشاپيش قبرستان تو و خاطراتت خواهد بود....

چون پگاه خورشيد آسمان را روشن کند به راه خواهم افتاد اگر خواستي به خانه شبان بيا تا با هم رويم.

چون صبح شد آن مرد همراه ناصرخسرو عازم سفر شد. .......

سال‌ها بعد آن مرد همراه با همسري ديگر و دو کودک به ديار خويش بازگشت در حالي که لبخندي دلنشين بر لب داشت..

انديشمند سرزمينمان ارد بزرگ مي‌گويد: “سنگيني يادهاي سياه را با تنهايي دو چندان مي‌کني. به ميان آدميان رو و در شادماني آنها سهيم شو... لبخند آدميان انديشه‎هاي سياه را کمرنگ و دلت را گرم خواهد نمود. ”


شوريدگان همواره در سفر هستند و چون خواسته خويش يافتند همانجا کاشانه‌اي بسازند، و چون دلتنگ شوند به ديار آغازين خويش باز گردند.

بايد دنبال شادي ها گشت، غم ها خودشان ما را پيدا مي کنند.

(فردريش نيچه)

برگرفته از روزنامه اطلاعات
http://ettelaat.com/new/index.asp?fname=2010%5C11%5C11-24%5C18-31-37.htm&storytitle=%E1%C8%CE%E4%CF%20%C2%CF%E3%ED%C7%E4


کتاب 515 گفتار نیک

کتاب 515 گفتار نیک حاوی سخنان بزرگان جهان می باشد که می توان در آن جملات بزرگ شیروان "ارد بزرگ" را در آن به وفور دید . علاقمندان به سخنان بزرگان و بخصوص بزرگ شهرمان شیروان این کتاب نفیس را از کتاب فروشی های معتبر تهیه فرمایند برای تهیه اینترنتی نیز اینجا کلیک کنید


http://www.efarhang.com/FA/Products/Images/80766.jpg

515 گفتار نیک
تهیه و تنظیم : مجتبی رمضانی ، فاطمه ماشی
ناشر: انتشارات ماشی
ناشر همکار ، انتشارات گلستان
نوبت چاپ: 1387
تیراژ: 5000
قیمت : 1200 تومان
نوع جلد: شومیز
قطع کتاب: جیبی
تعداد صفحات: 160
شابک: 9641398393
وزن: 80 گرم

اطلاعات هفتگی : نوشته های ناب

ارد بزرگ : شهامت گله ناشی از چوپان بیدار است .

مجله اطلاعات هفتگی
http://www.ettelaat.com/ethomeEdition/haft/2/44.pdf

نکات کلیدی برای رسیدن ب تفاهم در زندگی مشترک

1- در هنگام گفتگو با همسرمان، با نهایت دقت به مطالب وی گوش فرا داده و آن گونه عمل نماییم که گویی جز به وی و سخنانش، به موضوع دیگری توجه نداریم و از انجام هر عملی که مغایر با حالت توجه باشد، خودداری می‌کنیم. این کیفیت، در تکنیک‌های مشاوره، به هنر خوب شنیدن موسوم است؛ حالتی که بیانگر پذیرش طرف مقابل و مطالب وی است و کاربرد فراوانی در مشاوره دارد. 2- با مطالعه در حالات و روحیات همسر خود، فهرستی از علائق و تمایلات وی، به دست می‌آوریم و نسبت به آنها خود را متعهد و ملزم می‌دانیم. تامین علائق اصولی همسر، و نقطه شروع سخن را بر یکی از علائق وی متکی نمودن و به ویژه در مورد تمایلاتش به گفتگو نشستن، راه را برای رشد تفاهم، هموار و تسهیل خواهد نمود ارد بزرگ می گوید : اگر شناخت زن و مرد نسبت به ویژگی های درونی و بیرونی یکدیگر بیشتر گردد کمتر دچار گسست می شوند . 3- از مقایسه او با دیگران به شدت بپرهیزیم. این رفتار، به رابطه حسنه آسیب وارد می‌کند. همسرمان انسانی است منحصر به فرد و دارای ویژگی‌های شخصیتی اعم از مثبت و منفی که قابل مقایسه با هیچ فرد دیگری نیست. از این رو، در مواقع ضروری، می‌توان او را با خودش (گذشته او) مقایسه نمود و میزان پیشرفت اخلاقی و معنوی و فکری‌اش را مورد تقدیر قرار داد. این عمل بر درجه تفاهم زوجین خواهد افزود. 4- نحوه برقراری ارتباط کلامی نیز از عواملی است که در ایجاد تفاهم، نقشی تعیین‌کننده دارد. همسرانی که می‌دانند از چه عبارات و کلماتی برای بیان مقصود استفاده کنند، به خوبی مسیر حرکت خویش را در زندگی هموار می‌نمایند. هر واژه یا کلمه دارای نوعی بار روانی و عاطفی است و تاثیرات مسلمی را بر شنونده بر جای می‌گذارد. یک ارتباط کلامی موفق، رابطه‌ای است که هیچ یک از طرفین از کلمات تحریک‌آمیز و موهن، استفاده نمی‌کنند. زبان ملایم و نرم و برخوردار از احترام، حق مطلب را به خوبی ادا می‌کند و اعتماد و اطمینان در طرف مقابل می‌آفریند و بر عکس، زبان تند و زننده و تحریک‌آمیز، برای هیچ ارتباطی مفید نیست، حتی اگر گوینده بر حق باشد. 5- در مناسبات با همسر، صداقت همچون پل ارتباطی موثر، موجب می‌شود که زن و شوهر، میل و رغبت وافر و کاملی برای صحبت با یکدیگر پیدا کنند و از این طریق بر رشد شخصیت خود و همسرشان بیفزایند.‌ لازم است برای نیل به تفاهم، صداقت را از انگیزه‌ها و نیات درونی، آغاز نموده، به جریان گفتگوها و مناسبت، منتقل نمود. زیرا رستگاری در راستی است. در واقع زن و شوهر زمانی به کاخ سعادت زندگی دست می‌یابند که پایه‌های آن را بر صداقت و درستی، پی‌ریزی نمایند.


ماخذ : دبستان هیات امنایی پسرانه شهداي فرهنگي بجنورد
http://shohadayf.nkhschool.ir/index.php?action=viewpost&cid=568

گل لاله سرشار از زیبایی و طراوت‌



نوع هلندی آن در تمام جهان معروف است، ولی آیا می‌دانید، که این گل در کوه‌های ایران می‌روید، و آن را در قرن 16 از راه ترکیه به اروپا برده‌اند، که سرانجام به هلند رسیده، و مورد توجه گلکاران قرار گرفته است. و متخصصان هلندی نیز به پرورش آن همت گماشته، و نژاد آن را تغییر داده‌اند. و هم اکنون با تکثیر و فروش آن همه ساله ارز زیادی به کشور خود وارد می‌سازند. لاله تقریباً در ادبیات تمام زبان‌ها مظهر زیبایی است، و هر موجود زیبا را به آن تشبیه می‌کنند. ارد بزرگ متفکر نامدار ، آمیختگی زندگی انسانی با گل لاله را اینگونه بیان می دارد : آدمیانی مانند گل های لاله ، زندگی کوتاه در هستی و نقشی ماندگار در اندیشه ما دارند . شهرت لاله به سبب گل‌های جامی شکل آن است. امروزه نوعی وحشی از گلهای لاله در کوه‌های کردستان ایران می‌روید، کشورهای اروپایی خریدار آن هستند، آنها سعی می کنند تا در مملکت خود این لاله را پرورش دهند، و زینت بخش محیط زندگی خود سازند. علاوه بر لاله‌ معمولی، در دنیای بزرگ ما درخت لاله نیز وجود دارد. این درخت برگریز و زیبا بومی آمریکاست، و گل‌های لاله زرد یا نارنجی دارد، اما هم اکنون به اغلب کشورهای اروپایی برده شده است. درخت لاله، علاوه براینکه زینتی است، چوبش نیز بسیار مرغوب است، و در ساختن مبل، و تختخواب، و میز، و سایر اثاث چوبی خانه به کار می‌رود، و باغ‌های درخت لاله، هم خیلی زیبا و هم سودآور است.


ماخذ : دبستان هیات امنایی پسرانه شهداي فرهنگي بجنورد
http://shohadayf.nkhschool.ir/index.php?action=viewpost&cid=567

داستان سورنا و پیرزن

می گویند زمانی که سورنا سردار شجاع سپاه امپراتور ایران «ارد دوم» از جنگ بر می گشت به پیرزنی برخورد .

پیرزن به او گفت وقتی به جنگ می رفتی به چه دلبسته بودی ؟
گفت به هیچ ! تنها اندیشه ام نجات کشورم بود .
پیرزن گفت و اکنون به چه چیز ؟
سورنا پاسخ داد به ادامه نگاهبانی از ایران زمین .
پیرزن با نگاهی مهربانانه از او پرسید : آیا کسی هست که بخواهی بخاطرش جان دهی ؟
سورنا گفت : برای شاهنشاه ایران حاضرم هر کاری بکنم .
پیرزن گفت : آنانی را که شکست دادی برای آیندگان خواهند نوشت کسی که جانت را برایش میدهی تو را کشته است و فرزندان سرزمینت از تو به بزرگی یاد می کنند و از او به بدی !

سورنا پاسخ داد : ما فدایی این آب و خاکیم . مهم اینست که همه قلبمان برای ایران می تپد . من سربازی بیش نیستم و رشادت سرباز را به شجاعت فرمانده سپاه می شناسند و آن من نیستم .

پیرزن گفت : وقتی پادشاه نیک ایران زمین از اینجا می گذشت همین سخن را به او گفتم و او گفت پیروزی سپاه در دست سربازان شجاع ایران زمین است نه فرمان من .

اشک در دیدگان سورنا گرد آمد .
بر اسب نشست .
سپاهش به سوی کاخ فرمانروایی ایران روان شد .
ارد دوم ، سورنا و همه میهن پرستان ایران هیچگاه به خود فکر نکردند آنها به سربلندی نام ایران اندیشیدند و در این راه از پای ننشستند .
به سخن ارد بزرگ : میهن پرستی هنر برآزندگان نیست که آرمان آنان است . یاد و نام همه آنان گرامی باد.


برگرفته از سایت جهان نیوز
http://jahannews.com/vdcb80b85rhbf8p.uiur.html

روزنامه اطلاعات / سخنان بزرگان

http://www.ettelaat.com/new/newdata/2010/09/09-16/0.jpg

سخنان بزرگان


مرد با اراده مردي است كه شخصيت انفرادي خود را در اجتماع گم نمي‌كند و شجاعت آن را دارد كه باورهاي خاص خود را آشكار نمايد.

«اسكار وايلد»

آرامش گهواره‌اي است بر دامن خاك و سنگ پله‌هايي به جانب افلاك.

«جبران خليل جبران»

با مشكلات مي‌جنگيم كه به آسايش برسيم، اما وقتي به آسايش رسيديم، آن را غير قابل تحمل مي‌دانيم.

«بروكس آدامز»

ريش سفيد، داراترين به انديشه است نه به زر.

«ارد بزرگ»

آدم شجاع يك بار مي‌ميرد، اما ترسو هزار بار.

«الين چانك»

راهي جز نرمش و بازي با زندگي نيست.

«اُرد بزرگ»




منبع :

http://www.ettelaat.com/new/index.asp?fname=2010\09\09-16\19-02-36.htm&storytitle=%D3%CE%E4%C7%E4%20%C8%D2%D1%90%C7%E4



سرزمین وسیع و پرجاذبه اندیشه بزرگ شیروان - میترا طاهری

یک پیام خواندنی در بخش نظرات :

شهر شما شیروان را ندیده ام اما سرزمین وسیع و پرجاذبه اندیشه بزرگ شهر شما را بسیار پیموده ام و انتهایی در آن نیافته ام . نمی دانم شما همشهریان ارد بزرگ همانند من به ژرفای درون اندیشه بی نظیر او راه یافته اید و یا حتی لحظه ایی خواسته اید مسافر شهرهای آباد درون ذهن او باشید یا که خیر ؟! گاهی خیلی چیزها هست که می دانیم و نمی گوییم و بهتر بگویم می ترسیم ! از اینکه درونمان بر ملا شود احساساتمان ، افکار و اندیشه مان ... پس بروز نمی دهیم ! . اما بزرگ شهر شما بخشنده است او همیشه در حال بخشش خوشبختی و آرامش به انسانها است . و می گوید : کمک به همگان ، عشقی است که به برجستگان کمک می کند راه های سرفرازی را بیابند . حقیقت هم همین است که اُرد بزرگ، خود را وقف بشریت نموده است برای همین گفته هایش با پذیرش همگانی روبرو شده است . او می گوید : برآزندگان گرما بخشند ، سخن و گفتار آنان راه روشن آیندگان است . و به خوبی در بزرگ شهر شما ، این شان و شخصیت دیده می شود . آنهایی که فرداها می آیند ! جواهر کلام او را ، هر روز بیشتر می پذیرند . با یک جمله دیگر از بزرگ شیروان از خدمتتان مرخص می شوم . این جمله ارد بزرگ می تواند تفسیر درستی از شخصیت ممتاز او باشد : بوی خوش بهشت در سخن زنان و مردان پاک نهاد جاریست .
طاهری
Hamburg

سالگرد شهادت احمدشاه مسعود


امروز 18 شهریور سالگرد شهادت احمد شاه مسعود یار بزرگ شیروان " ارد بزرگ " است .
بدین مناسبت مطلب زیر از آژانس خبری بین المللی کوکچه تقدیمتان می گردد :


شقایق شاهی
مزار شریف / 10 حمل، 1389

در بدترین شرایطی که پاکستان به کشور ما تحمیل کرده بود احمد ولی مسعود در تماس تلفونی که در آن زمان با احمد شاه مسعود داشت؛ گفت که همه دوستان میخواهند که شما هم برای‌ مدتی وطن را ترک کنید . مگر او در جواب چنین گفته بود :«...آیا این انصاف هست که زمانی به کابل بودیم ، بالای‌مردم حکومت کردیم . مردم ما را قبول داشت . و ما تعهد سپردیم بخاطر دفاع از مردم ، بخاطر دفاع از استقلال ، به خاطردفاع از افغانستان . حال که مردم در مشکل قرار دارند ، آیا آنها را ترک بگوییم ؟ آیا واقعاً این انصاف است؟ من فکر نمی کنم که این انصاف باشد . من تا آخرین قطره خون درین کشور می ایستم . مقاومت میکنم . خدا خواسته باشد ، مطمین هم هستم و امید وار که افغانستان روزی آزاد می شود .»
http://cheguevaraahmadshahmasoodorodbozorg.files.wordpress.com/2010/04/ahmad-shah-masood-orod-bozorg1.jpg
احمد شاه مسعود قهرمان ملی ما برای ایرانیان به عنوان یک رهبر آزادیخواه و یک قدرت کلان شناخته می شود .عده معدودی می دانند در پشت سر او چه اندیشه بزرگی تا شام مرگش افراخته بود .
اندیشه روانی که او را در بزنگاه کمین و یورش بی رقیب می ساخت . نزدیکترین دوست ایرانی او ، از شیروان کهن سال ، ارد بزرگ بود همانکه نخستین بار لقب شیر تنگه پنجشیر را به قهرمان ملی ما داد . همانکه در هنگامه سخت طغیان طالبان مسعود بزرگ را همراهی کرد در پنجشیر، سالنگ و بوله غین . او با آن اندیشه بی نظیر و جهانگیر ، مسعود بزرگ را تنها نگذاشت .
تا هنگامی که مسعود در بین ما بود ارد بزرگ ننوشت و از آن پس تا به امروز سخنان او را در هر کوی و برزنی شنیده می شود .
از ترقندی تا مزار شریف ، از مزار تا شیرخان ، کندز و بگرام و جلال آباد ، از جلال آباد تا غزنی ، قندهار و زرنج ، از زرنج تا شین داند و هرات سخنش پیچید و مهرش بردلها افتاد .
قومندانها و زورمندان دیگر ساکتند نگرش های قبیلوی افراد واشخاص قوم گرای و بحران زا و تقرر یافتن آنها به سمت های بلند دولتی به مناسبات قومی ، لسانی و ملحوظات سیاسی باعث شده احمدشاه مسعود و یاران نزدیکش در هاله ابهام فرو روند.
از یاد برده اند که مسعود بزرگ می گفت "ما برای آزادی می رزمیم ، زیرا زیستن در زیر چتر بردگی پست ترین نوع زنده گی است. برای حیات مادی همه چیز را میتوان داشت آب نان و مسکن. ولی اگر آزادی ما برباد رفت اگر غرور ملی ما درهم شکسته شد واگر استقلال ما نابود گشت در آن صورت این زنده گی برما کوچکترین لذت نخواهم داشت"
ارد بزرگ تنها ایرانی است که تا این اندازه در این زمانه سخت به مردم وطن ما نزدیک شده و میهمان غریب نیست که آشنای نزدیک است .
این چانس اعظیم مردم ماست که یار نزدیک مسعود بزرگ را هنوز می بینند . زنده باشی مرد حماسه های سخت ، زنده باشی همراه مسعود بزرگ ، زنده باشی شیر شیروان ...

بیاد شهید احمد شاه مسعود ( رح) و آرزوی بزرگش .
شعری از : مهندس شاه امیر فروغ

ای دریغ
پـــرتو جــــان ، در غبـــارستـــانِ تن ، گــــم کـــــرده ام
شــــعشـــع اش را ، در سیــــه چالِ بـــدن ، گــم کرده ام
مـــن بـــه دنبـــال خـــودم ، امــــا نمی یــــابم ، دریـــــغ
در ظــــلامِ جسمِ خــــود ، مـــن خویشتـــن گــم کــرده ام
بـــلبـــلی خـــوشـــخوان ، در گــــلزارِ رضوانــــم ، ولی
در قـــفس بنیــــادِ تـــن ، مـــن آن چــــمن گــم کـــرده ام
همچــــو یعقوبـــــم ، غمـــی جـــانکاه بـــاشد در جـــــگر
یـــوسفِ خود را ببیــــن ، در پیــــرهن ، گـــم کــــرده ام
نالـــــه هـــــا دارم درونِ سینــــــه ، امـــــا ای دریـــــــغ
بـــختِ بد بیـــن ، کز قضـــا ، راهِ دهن گــــم کـــــرده ام
سینـــه می جـــوشد بـــرای گــــم شدن در نــــورِ جــــان
ای دریــــغ و درد ، بنـــگر ، گـــم شدن ، گم کـــــرده ام
یافت « مسعود » آنچه را میخواست ، اما ای « فروغ »
نــــورِ جـــــان را من ، میــــانِ انـــــجمن ، گـــم کرده ام

دهم جولای 2008 لندن

برگرفته از :
http://kokchapress.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9140:1389-03-27-12-15-31&catid=266:1389-03-18-20-29-15



در حال حاضر صديقه مسعود، همسر شهید احمد شاه مسعود به اتفاق فرزندان خود در شهر مشهد زندگي مي‌كنند و احمد تنها پسر مسعود، در دانشگاه فردوسي مشهد مشغول به تحصيل است. همسر احمد شاه مسعود قهرمان ملی افغانستان در مقابل فشار هوادران مسعود كه آرزو دارند احمد جانشين سياسي پدرش شود ترجيح مي‌دهد كه او هم مانند پنج خواهر ديگر خود در ايران ادامه تحصيل دهد.


زندگی نامه کوتاهی از "مریم حقیقت" شاعره و سراینده خوب کشورمان

http://www.arooz.com/pic/c/fereshteha/23.jpg

در سه پست قبلی وب سایتم ، سه رباعی زیبا از شاعره کشورمان "مریم حقیقت " که همراه با جملات حکیمانه ارد بزرگ بود را برایتان گذاشتم اما در این پست می خواهم از خود او سخن بگویم .
"مریم حقیقت"
متولد : چهارشنبه، ٢٩ اسفند ۱۳٥۸
متاهل
و دارای یک فرزند
اهل دیار شاعران نامدار استان فارس و شهرستان جهرم است



عنوان دفتر شعر

سال
آرين شعر

1380
تا دست به واژه ميزنم ميسوزد

1389
پساغزل

1384



مریم حقیقت
وب سایت های رسمی او عبارتند از :
http://aryanpoem.persianblog.com
http://haghighat2058.persianblog.ir


رباعی از سراینده کشورمان "مریم حقیقت" - 3

http://www.persianblog.ir/Avatar/9176.png?rnd=40427.2121483449


زیبارویی که می داند ، زیبای ماندنی نیست ، پرستیدنی است .

اُرد بزرگ


در چشم ترم بی تو نمی نیست عزیز

بر این تن خسته مرهمی نیست عزیز

نفرین تو پرواز مرا زخمی کرد

آواره شدن درد کمی نیست عزیز



برگرفته از :
سایت شعر نو
http://www.shereno.com/2102/7747/79842.html






مجموعه رباعیات "مریم حقیقت"

مجموعه رباعیات من


"تا دست به واژه می زنم می سوزد" انتشارات فصل پنجم
کتاب "تا دست به واژه می زنم می سوزد" را از خيابان انقلاب - روبروی دانشگاه تهران - پاساژفروزنده - طبقه منهای یک - واحد۲۱۲- فروشگاه انجمن خانه شاعران ، تهیه بفرمائید. تلفن ۰۲۱۶۶۹۷۰۱۳۱




رباعی از سراینده کشورمان "مریم حقیقت" - 2

http://www.shereno.com/members/member-pic/2067.jpg


پرتگاه می تواند به وجدآورنده روان و یا کشنده جسم باشد .

اُرد بزرگ

پائیزی زرد برگ هم زندگی است

آوار شکوه ارگ هم زندگی است

طوفانزده ی داغ که باشد نفست

آرامش ناب مرگ هم زندگی است



برگرفته از :
سایت شعر نو
http://www.shereno.com/2102/7747/79842.html




مجموعه رباعیات "مریم حقیقت"

مجموعه رباعیات من


"تا دست به واژه می زنم می سوزد" انتشارات فصل پنجم
کتاب "تا دست به واژه می زنم می سوزد" را از خيابان انقلاب - روبروی دانشگاه تهران - پاساژفروزنده - طبقه منهای یک - واحد۲۱۲- فروشگاه انجمن خانه شاعران ، تهیه بفرمائید. تلفن ۰۲۱۶۶۹۷۰۱۳۱




رباعی از سراینده کشورمان "مریم حقیقت" - 1

http://www.shereno.com/members/member-pic/2067.jpg


همواره تنهایی ، توانایی به بار می آورد .

اُرد بزرگ

از دوش من آوار جهان را بردار

از زندگیم تلخ ِ زمان را بردار

یا از قفس زخم رهایم کن یا

از بال غریبم آسمان را بردار


برگرفته از :
سایت شعر نو
http://www.shereno.com/2102/7747/79842.html






مجموعه رباعیات مریم حقیقت

مجموعه رباعیات من


"تا دست به واژه می زنم می سوزد" انتشارات فصل پنجم
کتاب "تا دست به واژه می زنم می سوزد" را از خيابان انقلاب - روبروی دانشگاه تهران - پاساژفروزنده - طبقه منهای یک - واحد۲۱۲- فروشگاه انجمن خانه شاعران ، تهیه بفرمائید. تلفن ۰۲۱۶۶۹۷۰۱۳۱

سایتی جدید از یک همشهری اهل قلم

امروز به طور اتفاقی با سایت های یکی از همشهریان عزیزمان برخورد کردم

"رخسار" دانشجوی رشته عمران و اهل شعر و ادب است چند شعر او را تقدیمتان می کنم :

ارمان

هات و نا اهات چاو

چو و دل م شفتاند

هر چه کو م تالاش کر

چو و از مام و ارمان

--------------------------------------

می آمد چشم گیر نبود

رفت دل را سوزاند

کوشش ثمر بخش نبود

رفت و من ماندم و آرزویش


آتشگاه من

تهی مانده از آرزوی یار

آتشگاه من دل

سرد و خاموش است


بار بی ثمر

خسته ی بی تو بودن راه پیمایم

وره هر دم دور تر راند مرا از تو

خسته و خسته ترم زین دل

که سنگینی کند بر سینه ام

آیا

چه می شد ار به دستش می گرفتی ناجوانمردا

رهایم می نمودی

زین بار بی ثمر

باری


از شادی مگو

شهر کویری که جای باریدن نیست

از شادی مگو

دل را ویران خواهی کرد


داستان تنها ماندن های من

هیچ شوری نیست

هیچ یاری نیست

داستان تنها ، داستان تنها ماندن های من است

شیدایی باور کردنی نیست، تنها

فریبی چندگاهی زیسته و آرمیده

در پندار من است


مرا در به در یاد چه کس خواهد کرد؟

باز این دل به کدام سو خواهد شد ؟

باز دامان که را خواهد جست؟

باز ویران که خواهد شد او ؟

و مرا در به در یاد چه کس خواهد کرد؟


آیا این کار شادشان خواهد کرد؟

خسته ام از بی کسی

که در آن بسیارند کسان

و همدردی نخواهی یافت

و در آن هیچکس دل تو را در دست نخواهد گرفت

مگر برای زیر پا نهادن

و میپرسی از خود

آیا این کار شادشان خواهد کرد؟


یار درنرسید

آه به آسمان رسید و

اشک از چشم کویر هم چکید و

یار درنرسید

اشعار از آدرس زیر برداشت شده است

http://inkooy.persianblog.ir


خانم رخسار با سایت شعرش خداحافظی نموده اما سایتی که هم اکنون به آن می پردازد عنوانش هست :

شیروانگرد a tourist in shirvan

حتما به سایت همشهری عزیزمان سری بزنید :

http://shirvangard.persianblog.ir

بزرگ شیروان


سلام به همه هم میهنان بخصوص همشهریان گرامیم .
ببخشید مدتی در خدمت نبودم
برای جبران کم کاریها یک مجموعه جدید از سایت هایی که یادی از بزرگ شیروان نموده اند جمع آوری کردم .

نکات اخلاقی و معرفت آموز ارد بزرگ در هر کوی برزنی هست امیدوارم تلاش چند ساعته ام برای جمع آوری مطالب زیر ، مفید واقع شود .


روزنامه مناقصه مزايده : نیوش 3




شالوده و زير بناي هر كشوري، فرهنگ است.
ارد بزرگ

بهترين سياست، صداقت است.
سروانتس

آموختن تنها سرمايه اي است كه ستمكاران نمي توانند به يغما ببرند.
جبران خليل جبران


برگرفته از : روزنامه مناقصه مزايده - سال چهارم شماره 239 سه شنبه 23 مهر 1387
http://www.monaqeseh.com/files/Press239.pdf

روزنامه مناقصه مزايده : نیوش 2




كسى كه آدم پيش رويش را آنگونه كه هست نمى بيند خيلى زود به
مرز جدايى مى رسد .
ارد بزرگ

كار ما نماينگر قابليت هاي ماست .
گوته

بزرگترين سعادت فرار از فلاكت است.
اليوت


برگرفته از :
http://www.monaqeseh.com/files/Press304.pdf

ماهنامه سداد : نشريه شماره 14




نشريه داخلي شماره 14 تير 1387



نجات در راستگويي است. حضرت علي(ع)

مهم نيست كه زمين بخوريد، مهم دوباره برخاستن است. وينسنت لمباري

دانش نوري است كه خدا در دل هر كه خواهد نهد. پيامبر اكرم(ص)

يكي از بزرگترين خوشبختي ها، خدمت بيشتر به مردم است. ارد بزرگ

تجربه هاي طولاني وسيله افزايش خرد است. امام حسن(ع)

قدر زمان حال را بدانيد كه گذشته بر نمي گردد و آينده شايد نيايد. گاليله

هركه سلام نكرده سخن گفت، پاسخش ندهيد. امام صادق(ع)

بايد زياد مطالعه كنيد تا بدانيد هيچ نمي دانيد. مونت كيو

هر كه مي خواهد قويترين مردم باشد بر خدا توكل نمايد. امام موسي كاظم (ع)

اگر خرسند و رضا باشي زندگي به دلخواه مي سپاري. بزرگمهر


برگرفته از :
http://www.sadadco.com/UploadedFiles/publish/Sadad14.pdf





ماهنامه سداد : نشريه شماره 37



نشريه داخلي شماره 37 خرداد 1389



عالم بي عمل چون درخت بي ثمر و گنجي است كه انفاق نمي شود. حضرت علي(ع)

خلق نيكو موجب زياد شدن رزق و روزي مي شود. امام صادق (ع)

حقيقت را دوست بدار و اشتباه را عفو كن . ولتر

هر قدر به طبيعت نزديك تر شوي، زندگي شايسته تري را پيدا مي كني. نيما يوشيج

مخاصمه و جدال را ترك كن، ولو اينكه حق با تو باشد. پيامبر اكرم(ص)

بر سر در علم نوشته است كه بايد ايمان داشته باشي. ماكس پلانك

خيري كه هيچ شري در آن نيست، شكر بر نعمت و صبر بر مصيبت است. امام رضا(ع)

اگر براي انجام كاري بزرگ، زمان نداري، بهتر است بي درنگ آن را به ديگري بسپاري . فردوسي

هر چيزي قفلي دارد و قفل ايمان مدارا كردن و نرمي است. امام محمد باقر(ع)

سعادت ديگران بخش مهمي از خوشبختي ماست. ارد بزرگ

بگذاريد و بگذريد، ببينيد و دل مبنديد، چشم بيندازيد و دل مبازيد، كه دير يا زود بايد گذاشت و گذشت. امام علي(ع)

عبادت، زياد روزه گرفتن و زياد نماز خواندن نيست، عبادت زياد انديشه كردن در امر خداست. امام حسن عسگري(ع)

انديشه پرواز گر است جايي فرودش آوريم كه زيبايي خانه دارد. ارد بزرگ

محبوبترين برادران در نزد من، كسي است كه عيبهايم را به من هديه كند. امام صادق(ع)

دنيا سراسر زيبايي و جلال است و ما كمتر متوجه آن هستيم . كنفسيوس

بهترين انسان كسي است كه در حق همه نيكي كند. كنفوسيوس




برگرفته از :
http://www.sadadco.com/UploadedFiles/publish/Sadad37.pdf

ماهنامه سداد : نشريه شماره 28



نشريه داخلي- شماره 28



نتيجه لجبازي و عناد بدبختي در دنيا و آخرت است. امام علي (ع)

بهترين بندگان كسي است كه چون نيكي كند خوشحال شود. امام رضا(ع)

ريشه كارمند نابكار، در نهاد سرپرست و مدير ناتوان است . ارد بزرگ

مردم در دنيا با اموالشان و در آخرت با اعمالشان هستند. امام هادي(ع)

به انسان تندرستي و سلامتي بدهيد، او هر دو را در جستجوي سعادت از دست خواهد داد. پوشه

لبخند آدمي بر روي برادر ديني اش حسنه است . امام محمد باقر (ع)

بكوش تا عظمت در نگاهت باشد نه در آنچه مي نگري. آندره ژيد


برگرفته :
http://www.sadadco.com/UploadedFiles/publish/Sadad28.pdf

روزنامه آوای خراسان جنوبی : ارزش سختي هاي روزگار را بايد دانست

http://up.iranblog.com/Files/f0eaf4812dde48c89ca4.jpg

در عمق هر رويداد خير ي نهفته است

ارزش سختي هاي روزگار را بايد دانست

زندگي آميزه اي از وقايع خوشايند و ناخوشايند،
خوشي و غم است. در عمق هر رويداد و تجربه اي،
خيري نهفته است، حتي در تجاربي كه براي ما
دردناك هستن د.
ويليام بليك شاعر بزرگ انگليس گفته است: خوشي
و اندوه به هم م يتنند و رو ح خدايي را مي بافن د.
خوشي و غم مانند شب و روز يكديگر را دنبا ل
ميكنند، اما وقتي كه رنج مي آيد، دوره سختي ها
طولاني به نظر م يرسد و يك روز رنج طولاني تر
از يك سال اس ت.
رنج پاره اي از زندگي است و آموزنده است. اگر
رنج نصيبمان نشود، بهترين درس هاي زندگي را
نمي آموزيم. به گفته ارد بزرگ: ارزش سختي هاي
روزگار را بايد دانست، آن ها آمده اند تا ما را
نيرومندتر سازند. اما افسوس كه بسياري از ما،
اين حقيقت را تشخيص نم يدهيم و تمام سعي خود
را به كار مي گيريم تا از تجربه هاي به ظاهر دردناك
اجتناب كنيم. وقتي كه مشكلي پيدا م يشود سعي
مي كنيم از آن بگريزيم اما بايد دانست كه هرگز
نمي توان از مشكلات طفره رف ت.
وقايع ناخوشايند فقط براي مدت كوتاهي عقب
مي نشينند، اما با ظاهري متفاوت دوباره به ما
بازم يگردند. با اجتناب از مشكل، درواقع مشكلات
بزر گتري را به زندگي خود فرا مي خوانيم.
برخي از افراد كه ميدانند مشكلات را نمي توان
به تعويق انداخت، خود را به مشكل تسليم مي كنند.
آن ها مقاومت نمي كنند، بلكه خود را به مشكل
ميسپارند. چنين كساني م يگويند: آنچه را كه
نميتوان درمان كرد، بايد تحمل كر د.
اما راه سومي هم براي مواجه با مشكل وجود دارد
كه تنها راه صحيح است. اجتناب از مشكل بيهوده
است. تسليم شدن هم ناداني است. راه سوم آن است
كه هر مشكل را دوستي ببينيم كه پيام و درسي براي
ما دارد و با اين نگرش به استقبالش برويم.
سعي نكنيد از مشكل بگريزيد، زيرا راهي براي
گريز از مشكلات وجود ندارد. نگذاريد كه مشكلات
به سادگي بر شما غلبه كنند. آن وقت متوجه خواهيد
شد كه هر مشكل دقيقا به يكي از ضعف هاي شما
اشاره دارد كه بايد به اصلاح آن بپردازيد و يا از شما
ميخواهد با نشان دادن واكنش صحيح، گامي ديگر
در راه نيكي و راستي برداري د.
بدين ترتيب هر مشكل مانند يك بسته است كه
درون آن هديه اي ارزشمند وجود دارد. هر تجربه
ناخوشايند بسته اي است كه در آن هديه خرد و
نيرو پنهان است. شخصي كه اين مطلب را مي داند
لبخندزنان به مشكلات خوش آمد مي گويد . او فردي
شكست ناپذير است و راه پيروزي را مي پيمايد.
همچون ارد بزرگ كه گفته است: رنج آدمي را
نيرومند مي سازد بسان كوهستان سخت.


برگرفته از :
http://ava-khorasanjonoobi.com/images/pages/1781.pdf

ماهانه گپی با مهاجرین- کانادا ونکوور . . . کپی با مهاجرین

http://www.daneshmand.ca/Magazine/Mohajerin/Cover_57.jpg

حکایتی از ناصر خسرو

ناصر خسرو قبادیانی بسوی باختر ایران روان بود. شبی میهمان شبانی
شد در روستای کوچکی در نزدیکی سنندج. نیمه های شب صدای فریاد و
ناله شنید. برخاست و از خانه بیرون آمد. صدای فریاد و نال ههای دلخراش
و سوزناک از بالای کوه به گوش می رسید.
مبهوت فریادها و ناله ها بود که شبان دست بر شان هاش گذاشت و
گفت:
این صداها از آن مردیست که همسر و فرزند خویش را از دست داده،
این مرد پس از چندی جستجو در غاری بر فراز کوه ماندگار شد هر از
گاهی شب ها ناله هایش را می شنویم. چون در بین ما نیست همین فریادها
به ما می گوید که هنوز زنده است و از این روی خوشحال می شویم که
نفس می کشد.
ناصر خسرو گفت: م یخواهم به پیش آن مرد روم.
مرد گفت: بگذار مشعلی بیاورم و او را از شیار کوه بالا برد.
ناصر خسرو در آستانه غاری ژرف و در زیر نور مهتاب مردی را دید که بر
تخته سنگی نشسته و با دو دست خویش صورتش را پنهان نموده بود.
مرد به آن دو گفت از جان من چه م یخواهید؟ بگذارید با درد خود
بسوزم و بسازم.
ناصر خسرو گفت: من عاشقم این عشق مرا به سفری طول دراز فرا
خوانده، اگر عاشقی همراه من شو. چون در سفر گمشده خویش را باز
یابی. دیدن آدم های جدید و زندگی های گوناگون تو را دگرگون خواهد
ساخت. در غیر اینصورت این غار و این کوهستان پیشاپیش قبرستان تو
و خاطراتت خواهد بود....
چون پگاه خورشید آسمان را روشن کند براه خواهم افتاد اگر خواستی
به خانه شبان بیا تا با هم رویم. چون صبح شد آن مرد همراه ناصرخسرو
عازم سفر بود....
سا لها بعد آن مرد همراه با همسری دیگر و دو کودک به دیار خویش
بازگشت در حالی که لبخندی دلنشین بر لب داشت..
اندیشمند یگانه سرزمینمان ارد بزرگ می گوید: “سنگینی یادهای سیاه
را با تنهایی دو چندان م یکنی. به میان آدمیان رو و در شادمانی آنها
سهیم شو... لبخند آدمیان اندیشه های سیاه را کمرنگ و دلت را گرم
خواهد نمود.”
شوریدگان همواره در سفر هستند و چون خواسته خویش یافتند همانجا
کاشانه ای بسازند، و چون دلتنگ شوند به دیار آغازین خویش باز گردند.
باید دنبال شادی ها گشت ولی غمها خودشان ما را پیدا می کنند.
(فردریش نیچه)



برگرفته از :
http://www.daneshmand.ca/Magazine/Mohajerin/57.pdf

مجله دانشمند - گروه فرهنگی- پژوهشی دانشمند . . . ونکوور کانادا

http://www.daneshmand.ca/Magazine/146_Cover.jpg


تقدیم به دلیرمردان و شیرزنان
ایران زمین

فرمانروای روسیه برای نادر شاه افشار پیام فرستاد
که در صورتیکه پادشاه ایران بخواهد می تواند برای
فتح هند روی کشور روسیه حساب کرده که کمک
های بسیاری به ایران بنماید منوط و مشروط بر این
که ایران هم به روسیه کمک کند تا آن کشور خاور
اروپا را متصرف شود . این در حالی بود که فرمانروای
روسیه می دانست ارتش ایران یکی از نیرومند ترین
ارتش های آن روز جهان است اما از آنجایی که برایش
فتح اروپای خاوری یک آرزو بود این پیشنهاد را برای
فرمانروای ایران فرستاد. نادر شاه برای او نامه ای نوشت
که پس از سلام و احوالپرسی چنین بود: ما برای کشور
گشایی به هند نخواهیم رفت.
آنچه ما می خواهیم محاکمه ۸۰۰ آدم خونخواریست
که بیست سال متوالی به مردم ایران ستم کرده اند.
برای این کار هم نیازی به کمک شما نداریم. در ضمن
اضافه نمایم که ما ایرانیان اصولاً نیاز به زمین و خانه
و کاشانه مردم دیگر کشورها نداریم. پاسخ نادرشاه
افشار گویای این حقیقت است که او برای آرمان های
بزرگش چشم کمک بجایی بجز مردم ایران را نداشت.
بنا برگفته ارد بزرگ متفکر برجسته کشورمان: مردان
پیشآهنگ، راه را با داشته های میهنی خویش باز می
کنند و نه با کمک های اجنبی. لازم بتوضیح است که
خوی تجاوزگری روس ها در طول تاریخ همواره همانند
دیگر دولتهای قدیمه استعمار کننده مانند انگلیس و
فرانسه و همچنین جدیده مانند امریکا دیده می شود.


http://www.daneshmand.ca/Index_files/logo.jpg

برگرفته از : Daneshmand Magazine Persian, Weekly www.Daneshmand.Ca Issue 146 Vol. 3 Friday July 31 2009
http://www.daneshmand.ca/Magazine/146_11_25.pdf

خبرنامه - نشریه داخلی مجتمع فني تهران



درياها نماد فروتنى هستند. در نهاد خود كو ههايى بلندتر از خشكى دارند ولى هيچ گاه آن را به رخ ما نم ىكشند.
ارد بزرگ


http://www.mft.info/skins/default/imagesFa/Global/MFTInfoLogo.jpg
برگرفته از :
http://www.mft.info/uploadedFiles/newsFiles/9ff62d4bd9cf4d7.pdf

نشریه نشریه پیام ما - نشریه داخلی صندوق تعاون کشور :



اگر مي خواهي خوشبخت باشي براي خوشبختي ديگران بكوش زيرا آن شادي كه ما به
ديگران مي دهيم به دل ما بر مي گردد . (بتهوون)

وقتی که پرکاهی به چشمتان می رود ، آن را بیرون می آورید . وقتی عادتی بد وارد روح شما
می شود ، می گویید : سال دیگر معالجه اش می کنیم . (هوراس)

خوشبختي شكل ظاهري ايمان است ،تا ايمان و اميد و سخت كوشي نباشد ،هيچ كاري را
نمي توان انجام داد . (هلن كلر)

سخاوت در زیاد دادن نیست، در به موقع دادن است . (لابرویر)

نیرنگ پیران بدنهاد ، تنها با مرگ به پایان می رسد . (اُرد بزرگ)

هر روز همان روز را زندگی کن و بدین سان تمامی عمر را زندگی کرده ای . (نانسی سیمس)

شر با شر خاموش نمی شود چنان که آتش با آتش، بلکه شر را خیر فرو می نشاند و آتش را
آب . (لقمان)

گنجی که در اعماق نامحدود شما حبس شده است ، در لحظه ای که خود نمی دانید ، کشف
خواهد شد . (جبران خلیل جبران)

درسهائی که بر زانوی مادر آموخته شده ، آموزش هایی که پدر داده ، همراه با داستانهای
شیرینی که در کنار بخاری به گوش خورده ، یادگارهای شیرینی است که هرگز کاملاً از یاد
نمی رود . (لامنه)

حقیقت مانند آب دریا است چون نمک آب دریا زیاد است تشنگی را رفع نمی کند. اگر
حقیقت آدمی تحریف شود مثل آب شور دریا خواهد بود که تشنگی اش را رفع نخواهد کرد.
(فردریش نیچه)

تن درست برای روان ، مهمانخانه ، و برای تن ناسالم بیمارستان است . (بیگن)


برگرفته از :
http://st.gov.ir/uploads/123/nashriyeh17.pdf


روزنامه مناقصه مزايده : نیوش



به آرزوهايى خويش ايمان بياوريد و آنگونه نسبت به آنها
بيانديشيد كه گويى بزودى رخ می دهند.
ارد بزرگ

اگر نتوانيم آزاد زندگي كنيم، بهتر است با آغوش باز به استقبال
مرگ برويم.
مهاتما گاندي

برگرفته از :
http://www.monaqeseh.com/files/Press260.pdf

نشریه کارشناس : مفيد، جالب، خواندني

مفيد، جالب، خواندني

 در موقع كار چنان باش كه گويي هرگز نخواهي مرد و
در موقع ترس و بيم چنان باش كه گويي فردا خواهي مرد.
پيامبر اكرم (ص)

 علم و عمل پيوندي نزديك دارند و كسي كه دانست بايد
به آن عمل كند، چرا كه علم، عمل را فراخواند، اگر پاسخش داد
م يماند وگرنه كوچ م يكند.
(امام علي (ع) نهج البلاغه حكمت 366)

 آفت كار، دلبستگي نداشتن به آن است.
امام هشتم (ع)

 اگر همه مي توانستند از استعدادهاي خود درست بهره
بگيرند، دنيا همان بهشت موعود مي شد كه همه م يخواهند.
(زكرياي رازي)

 ده چيز بر ده گروه خاصه بر دان شپژوهان نكوهيده است:
-1 دروغ گفتن به فرمانروا، 2- سپهبدي كه زر بر سپاه خويش
نپراكند، 3- مرد سپاهي كه از پيكار بهراسد، 4- دانشمندي كه چون
چيزي در نظرش مطبوع افتد دل به هوس سپارد و از گناه نترسد.
-5 پزشكي كه خود بيمار و دردمند شود. 6- تنگ ماي هاي كه به دروغ
به سرمايه و دارايي خويش نازد. 7- سفل هاي كه بر هر كس كه چيزي
دارد رشك برد. 8- خردمندي كه زود خشم بود و به چيز كسان
طمع ورزد. 9- كسي كه به راهنمايي از نادان اميد دارد و آنكه كارگاه
و يا بنيادي را به كاهلي سپارد. 10 - ب يخودي كه خود جوي نباشد.
(بزرگمهر)

 يك اراده قوي بر هر سد و مانعي هر قدر هم قوي، حتي
بر زمان نيز غلبه م يكند.
(بالزاك)

 مهمتر از امنيت بيروني ما، امنيت دروني ماست، هيچ
ارتشي نمي تواند نا امني درون فرو ريخته مان را بهبود بخشد. تنها
خود ما هستيم كه مي توانيم آن را سامان بخشيم.
(ارد بزرگ)

 ثروت و افتخاري كه از راه نامشروع به دست آمده مانند
ابري زودگذر است. (كنفسيوس)

 اشخاصي را كه از فرصت هاي مناسب زندگي خود كمال
استفاده را م يبرند خود ساخته مي گويند.
(توتل)

 پول متاعي است كه با آن مي توان همه جا وارد شد و
همه چيز را به دست آورد جز شرافت و سعادت
(شكسپير)

 من نم يدانم كه جهان مرا چه م يداند؟ اما من خودم را
همچون كودكي م يبينم كه در كنار ساحل به بازي سرگرم است و
گاه و بيگاه خودم را با يافتن سنگريز هها و يا گوش ماه يهاي زيباتر
و صا فتر از معمول دلخوش م يكنم، حال آنكه اقيانوس بزرگ
حقيقت كه هنوز كشف نشده پيش رويم گسترده شده است.
(نيوتن)

 اگر بخواهي بر عالم فرمانروا باشي بايد عقل بر تو حاكم
باشد. (سه نه ك)

 اگر م يخواهي در برابر قاضي نايستي، قانونمند زندگي
كن. (ولتر)

 شاد ماندن به هنگامي كه انسان درگير و دار كارهاي
ملال آور و پرمسئوليت است، هنركوچكي نيست.
(نيچه)

 بر روي زمين چيزي بزرگتر از انسان نيست و در انسان
چيزي بزرگتر از فكر او.
(هميلتون)

 كينه را نه با كينه بلكه با عشق و جوانمردي بايد مغلوب
ساخت. (دكارت)

 زينت انسان در سه چيز است؛ علم، محبت، آزادي.
(افلاطون)

 بياموزمت كيمياي سعادت
زهم صحبت بد جدايي، جدايي
(حافظ)

 بيرون ز تو نيست هر چه در عالم هست
در خود به طلب هر آنچه خواهي كه توئي
(مولانا)

 سرچشمه همه فسادها بيكاري است، شيطان براي
دست هاي بيكار، كار تهيه م يكند.
(پاسكال)

 كسي كه شهامت قبول خطر نداشته باشد در زندگي به
مقصود نخواهد رسيد.
(محمد علي كلي)

 اگر فكر م يكنيد كه موفق مي شويد يا شكست مي خوريد،
در هر دو صورت درست فكر كرده ايد.
(آنتوني رابينز)

 غم، خودش ما را پيدا مي كند. بايد به دنبال شاد يها
گشت. (نيچه)

 به جاي اينكه به تاريكي لعنت بفرستي، يك شمع روشن
كن.
ضرب المثل


برگرفته از :
http://www.scioe.org/UserFiles/File/nashriye%20karshenas/No-78-small%20size.pdf

نشريه ارمغان خراسان شمالي : سخن هاي ماندگار 2


http://www.armaghan-nkh.ir/files/armaghan.jpg

سخن هاي ماندگار

موفقیت ، یک درصد نبوغ ، 99 درصد
عرق ریختن
توماس ادیسون

مهم این نیست که در کجای این جهان
ایستاده ایم ، مهم این است که در چه
راستایی گام بر می داریم .
هولمز

سعی نکنیم بهتر یا بدتر از دیگران باشیم ،
بکوشیم نسبت به خودمان بهترین باشیم .
مارکوس گداویر

مغز ما یک دینام هزار ولتی است که
متاسفانه اکثرمان بیش از یک چراغ موشی
از آن استفاده نمی کنیم .
ویلیام جیمز

بهترین خوشبختی ها ، یاری به دیگران
است.
آلبرت هوبار

تفاوت میان ایستایی و پویایی با قدرت
تصمیم گیری مشخص می شود . اراده خود
را قوی سازید! کافی نیست که به خود
فشار بیاورید بلکه باید خود را در حالتی
مصمم قرار دهید.
آنتونی رابینز

چنانچه به خورشید نگاه کنی ، سایه ای
نخواهی یافت .
هلن کلر

شکست نتیجه خودداری از انجام عملی
( مثلاٌ زدن یک تلفن ، رفتن یک کیلومتر
راه یا اظهار عشق و محبت) است.
آنتونی رابینز

هیچگاه امید کسی را ناامید نکن ، شاید
امید تنها دارایی او باشد .
ارد بزرگ

معلم نفس خود و شاگرد وجدان خویش
باش.
پور سینا


برگرفته از :
http://www.armaghan-nkh.ir/admin/uploads/1388.06.07%20page7.pdf

نشريه ارمغان خراسان شمالي : سخن هاي ماندگار

http://www.armaghan-nkh.ir/files/armaghan.jpg
سخن هاي ماندگار

خردمندان ترس را هم به بازی می گیرند
ارد بزرگ

یک زندگی مطالعه نشده ،ارزش زیستن
ندارد .
ژاک دوال

هرکس مرتکب اشتباهی نشده ، اکتشافی
هم نکرده است.
گالیله

میان مؤثر بودن (انجام کار درست) و
کارآیی (انجام درست کار) تفاوت وجود
دارد.
پیتر دراکر

آینده ها بنظر بزرگ جلوه میکنند ولی
وقتیکه گذشتند می فهمیم که ناچیز بوده
اند.
مترلینگ

زیاد کار کردن مهم نیست، درست کار
کردن مهم است.
پاره تو

تجربه درسی است گرانبها که ارزش آن
ازکلیه دروس مهم اساتید عالیقدر بالاتر
است.
سیسرون

مردیکه کوه را ازمیان برداشت کسی بود
که شروع به برداشتن سنگریزه هاکرد.
مثل چینی

مرد بزرگ دير وعده مي دهد و زود عمل
مي كند.
كنفوسيوس


برگرفته :
.::Armaghan News::. نشريه ارمغان خراسان شمالي
http://www.armaghan-nkh.ir/admin/uploads/1388.06.28%20page07.pdf

خبرنامه داخلی آریا : نادرشاه افشار



نادر شاه افشار از ایل افشار بود او از مشهورترین پادشاهان ایران بعد از اسلام است ، ابتدا نادر قلی یا ندرقلی نامیده می شد موقعی که افغان ها و روس ها و عثمانی ها از اطراف به ایران دست انداخته بودند و مملکت در نهایت هرج و مرج بود یک عده سوار با خود همراه کرد و با طهماسب صفوی که به کین پدر برخواسته بود همراه شد فتنه های داخلی را خواباند افغان ها را هم بیرون ریخت. شاه طهماسب صفوی از شهرت و اعتبار نادر در بین مردم دچار رشک و حسادت گشت و برای نشان دادن قدرت خود با لشکری بزرگ به سوی عثمانی تاخت و در آن جنگ هزاران سرباز ایرانی را در جنگ چالدران به دلیل عدم توانایی به کشتن داد و خود از میدان جنگ گریخت نادر با سپاهی اندک و خسته از کارزار از مشرق به سوی مغرب ایران تاخت و تا قلب کشور عثمانی پیش رفت و سرزمین های بسیاری را به خاک ایران افزود و از آنجا به قفقاز تحت اشغال روس ها رفت که با کمال تعجب دید روس ها خود پیش از روبرو شدن با او پا به فرار گذاشته اند. در مسیر بر گشت در سال 114 8 در دشت مغان در مجلس ریش سفیدان ایران از فرماندهی ارتش
استعفا نمود و دلیلش اعمال پس پرده خاندان صفوی بود . و خود عازم مشهد شد در نزدیکی زنجان سوارانی نزدش آمدند و خبر آوردند که مجلس به لیاقت شما ایمان دارد و در این شراط بهتر است نادر همچنان ارتش دار ایران باقی بماند و کمر بند پادشاهی را بر کمرش بستند . او سه بار به هند اخطار نمود که افسران اشرف افغان را که حدودا 800 نفر بودند و در قتل عام مردم ایران نقش داشتند را به ایران تحویل دهد که در پی عدم تحویل آنها سپاه ایران از رود سند گذشتند و هندوستان را تسخیر نمود ند 800 متجاوز افغان را در بازار دهلی به دار زدند و بازگشتند و نادر شاه حکومت محمد گورکانی را به او بخشید و گفت ما متجاوز نیستیم اما از حق مردم خویش نیز نخواهیم گذشت محمد گورکانی بخاطر این همه جوانمردی نادر از او خواست هدیه ای از او بخواهد و نادر قبول نکرد و در پی اسرار او گفت جوانان ایران به کتاب نیازمندند سال ها حضور اجنبی تاریخ مکتوب ما را منهدم نموده است.
محمد گورکانی متعجب شد او علاوه بر کتاب ها جواهرات بسیاری به نادر هدیه نمود که بسیاری از آن جواهرات اکنون پشتوانه پول ملی ایرا ن در بانک مرکزی است . 12 سال سطنت نمود و در سال 11 60 بوسیله عده ای خائن کشته شد . نکته قابل ذکر آنست که او از 15 سالگی تا 25 سالگی به همراه مادرش در بردگی ازبکان گرفتار بود و با مرگ مادرش از اردوگاه ازبکان گریخت و پس از آن با جوانان آزادیخواهی هم پیمان شد .
نادر شاه افشار در حال حاضر یکی از دو پادشاه محبوب گذشتگان ایران است نام او و کورش هخامنشی دل ایرانیان را گرم و به شوق می آورد . اندیشمند میهن پرست کشورمان)) ارد بزرگ (( در مورد نادر شاه افشار می گوید : او توانست از خراب آبادی که دشمنان برایمان ساخته بودند کشوری باشکوه بسازد نام او همیشه برای ایرانیان آشنا و دوست داشتنی خواهد بود .


برگرفته از :
http://ariaoil.ir/newsletter/41.pdf

نشريات مدرسه راهنمایی دخترانه شماره 3 - مشهد : حافظ عصر ما سهراب





حافظ عصر ما سهراب

104.

تاريخ : 22/10/1388

دريافت نشريه

سهراب سپهري حافظ عصر ما
سهراب سپهری در تاریخ پانزدهم مهر ماه ١٣٠٧ در خانواده ای که اهل شعر، نقاشی، منبت کاری و دیگر رشته های
هنری بود، زاده شد. کودکی و نوجوانی او به مطالعه، بازی در طبيعت، شکار و نواختن موسيقی گذشت. سهراب تا
پانزده سالگی خود را در شهر کاشان گذراند و در نقاشی ها و اشعار او تاثير این دوران و تاثير طبيعت و گياهان را می
بينيم. سهراب سپهری شعر صدای پای آب را با الهام از قریه "چنار" واقع در حد واسط کاشان و مشهد اردهال سرود و
دهکده زیبای "گلستانه" واقع در اطراف کاشان الهام بخش او در سرودن شعر گلستانه شد.
آن طور که پریدخت سپهری در کتاب خود تحت عنوانسهراب، مرغ مهاجر می گوید برادرش تا چهارده سالگی در باغی
زندگی می کرد که شمارش درخت هایش به سادگی امکان نداشت اما یک سال بعد را در خانه ای گذراند که در آن
اثری از درخت و سبزه نبود. طبق نوشته خانم سپهری، سهراب در این دوران به مطالعه نویسندگان و شعرایی چون
لامارتين، گوته، اميل زولا، شاتوبریان و هوگو پرداخت.
سهراب یک سال بعد یعنی پس از پایان تحصيلات سيکل اول متوسطه به تهران رفت و در دانشسرای مقدماتی نام
نویسی کرد. پس از پایان دوران دانشسرا به کاشان بازگشت و به سرودن شعر و نقاشی تابلو مشغول شد. اما بعد
دوباره به تهران رفت و برای تحصيل در رشته نقاشی در دانشکده هنرهای زیبا ثبت نام کرد. شعر و نقاشی سهراب
همچون دیگر همعصران وی تحت تاثير امواج نو قرار گرفت و او نيز وارد حيطه شعر نو و نقاشی مدرن شد.
سهراب اولين کتاب خود به نام مرگ رنگ را در سال ١٣٣٠ چاپ کرد. زندگی خواب ها، شرق اندوه، صدای پای آب،
مسافر و هشت کتاب از جمله آثار سهراب سپهری است. این هنرمند پرآوازه ایران در اردیبهشت ماه ١٣٥٩ در اثر
بيماری سرطان خون درگذشت و در مشهد اردهال به خاک سپرده شد.
پس از خواهرش پریدخت سپهری بيشتر و پيشتر از هر کس دیگری مشفق کاشانی او را دریافت و پی به استعداد
نهفته در وجود او برد و سایه به سایه اش رفت تا ذات پنهان شعریت او را به دیگران بيشتر بنمایاند و این در روزگاری بود
که هيچ یک از شاعران غرق در محدوده تنگ بلبل و گل و می و شراب، قادر به درک مفاهيم و تعابيری فراتر از آن نبودند
و استاد مشفق کاشانی شرحی بر آغاز دلدادگی های سهراب به شعر کهن و تأثيرپذیری او از جوهره اصلی شعر
کلاسيک در کتاب و جزواتی چند نگاشته است و به بازگویی آن دوره از زندگی و فعاليت های سهراب پرداخته است واین
بار که خواستيم کلمه ای فراتر از آنچه تاکنون درباره سهراب گفته است، بگوید به دليل کسالت دیرباز از واردشدن به این
حيطه عذر خواست. ارد بزرگ فيلسوف نامدار ایرانی می گوید شناخت ما از کرانه دریای وجود بزرگان ، تنها به اندازه
ميدان دید چشم اندیشه ماست و نه بيشتر . آنچه در پی می خوانيد گفت وگو با تنی چند از شاعران و صاحب نظران
ادبيات معاصر است که هر کدام از دریچه و دید خود به سهراب سپهری نگریسته اند شاید از این مجال بتوان سهراب را
بهتر از گذشته بشناسيم .
* حافظ عصر ما سهراب
عبدالجبار کاکایی می گوید : برقرار کردن این ارتباط عاشقانه با جهان در پيشينه تاریخی فرهنگ ایران نيز اتفاق افتاده
است. سنت دینی و مذهبی برای بازکاوی جهان از نگاه عاشقانه بهره برده است. جوهره شعر سهراب، عشق به
هستی است. این دیدگاه در نگاه زاهدانه خشک وجود ندارد، ولی سهراب این پنجره را به روی بشر باز می کند. منظر
سهراب، مایه گرفته از نگاه عارفانه مذهبی است. به نظر من کمتر شاعری همانند سهراب وجود دارد که شعرش بيانگر
شخصيت شاعر باشد . عرفان دیگران در لفظ باقی می ماند، ولی شخصيت این شاعر از ميان مصاحبه ها، شرح حال ها و
رفتارش ، تداعی کننده شعرش است.
زمانی که یدالله رویایی بالغ بر ٢ هزار مصاحبه مطبوعاتی دارد، سهراب سپهری فقط ٢ مصاحبه انجام داده است . یک
نفر با مقایسه تطبيقی اندیشه کریشنا مورتی با فرازهایی از شعر سهراب تأثيرپذیری شاعر از دیگر بزرگان جهان را
متذکر شد و این زنجيره زایش یک توليد بشری است. من حتی وقتی در ترانه کبوتر آنجائيکه گفته ام: اما تو چتر تو
بستی کبوتر ناخودآگاه از زیر باران باید رفت سهراب الهام گرفته ام .
مردم عصر جاهليت در برابر دعوت پيامبر(ص) مقاومت می کردند. آنها می خواستند به سنت آبا و اجداد خود بمانند.
ابراهيم (ع) و مولانا و همه فيلسوف های جهان در رنج این تقابل گرفتار هستند . جاذبه های شعر سهراب در بکارگيری
لحن مغازله اسير در گفتگو با سنگ و چوب و جهان پيرامونش است. دکتر محمد حق شناس در کتاب بودگانی ها
می گوید: هر وقت عاشقانه نگاه کردن را از یاد می برم دنيا بيغوله ای است برای غولی به نام من. به نظر من از سال
اول تا سوم هجری رابطه انسان با خدا در تفاسير و در سيره بزرگان ادبيات صوفيه، نشانه هایی از ترس از خداوند، هبوط
آدم و فریب ابليس دیده می شود. انسان با این دیدگاه خشونت آميز، مهجور و حرمان نصيب معرفی می شود. اما در
سده سوم هجری، هجوم تفکر عرفای خراسانی در درک رابطه عاشقانه انسان و خداوند بسيار مؤثر است . مصلحت
بودن انسان به زمين و مصون بودن انسان از حسادت فرشتگان در آثار پدیدار می شود. این منظر تازه به ادبيات دارای
قله هایی چون، حافظ، سعدی و مولاناست و البته این منظر متعلق به همه مذاهب الهی است. و سرانجام سهراب در
این راه گام برداشته است . دکتر شریعتی در کتاب با مخاطب های آشنا از قول رامبو شاعر فرانسوی می گوید: شاعران
چون مرغان دریایی اند، پروازشان زیبا است. وقتی کنارت می نشينند، اما پر از گل ولای هستند در واقع حقيقت این
است که شاعر باید به شعرش نزدیک باشد. در قرآن کریم نيز آمده است که شاعران کسانی هستند که به آنچه
می گویند عمل نمی کنند. ولی این مسأله برای سهراب سپهری مصداق ندارد. شعر سهراب یک نگاه متعادل ایرانی
است به عالم هستی. در قياس با فرهنگ هندوستان که در رنگ، مزه و موسيقی و دین بسيار افراط می کنند. مردم
ایران دارای فرهنگ متعادل هستند. شعر سهراب را در کنار شعر بيدل دهلوی شاعر هندوستان بگذارید. اندیشه های
بيدل هرچند در شعر سهراب جای دارند ولی رفتار زبانی سهراب و مربيان واگویه های بيدل بسيار متفاوت است. بيدل
جنون در حال و مقال دارد ولی سهراب بسيار متعادل است. همانند حافظی است که در دشوارترین دوران تاریخ ایران
همانند نسيمی از ناملایمات عصر خود می گذرد. سهراب دهه پرجنب وجوش ٣٠ نيز اینگونه بود .
* سهراب نقاش بود نه شاعر
عليرضا قزوه می گوید عرفان در نگاه سهراب سپهری مقوله ای وارداتی نيست عرفان شعر سهراب نه تنها عرفان
وارداتی، نظير آنچه امروز شاهد هستيم نيست، بلکه برخلاف آنچه تصور می رود به کلی با عرفان نوع شرق و یا بودایی
نيز تنافر دارد. عرفان در نگاه سهراب برگرفته از عناصر اسلامی است. شعر سهراب با مضامينی چون تکبيره` الاحرام،
وضو، حجرالاسود و نظير آنها عقيده و منش خود را به عنوان یک روشنفکر سنت گرا و ایرانی اسلامی معرفی می کند.
سهراب ساختار شعر خود را که عامه پسند بود براساس روان گویی و سهل سرایی گذاشته بود، اما این سهولت فدای
ابتذال نشد. این سهل گویی سهراب از ميان تکرار و تمرین و یک سهل و ممتنع سخت بوجود آمد که هرگز آلوده به
جریانات روزمره اجتماع عصر سهراب نشد . شعر سهراب زندگی اش بود و کاسب پيشگی نبود سهراب شاعر نبود.
حداقل این ادعا را نداشت. حتی او در قسمتی از شعرش اذعان کرده است که نقاش است.
* مولانا پشتوانه سپهري
اميدعلی مسعودی می گوید : شعر سپهری به گونه ای در اجتماع پذیرفته شده است که گویی همانند شعر حافظ
چند وجهی است . یعنی هرکس با قرائت و منظر خاص خود برداشتی ویژه از شعر او خواهد داشت. در واقع وقتی
مضامين عرفانی بودایی با جغرافيای کاشان پيوند بخورد، گفتار ازتک معنایی به چند معنایی تکثر پيدا می کند . تأثير
سهراب سپهری در شاعران پس از خودش به دو صورت مستقيم و غير مستقيم است. هر چند سهراب در شعر نو
ادامه نيما بود، ولی از نظر مضامين و ترکيب های ابداعی، فرصت های تازه ای را برای شاعران پس از خود ایجاد کرد. اوج
این تسری سبک در بين شعرای دهه ٥٠ و ٦٠ دیده می شود . پس انقلاب اسلامی در آثار برخی از شاعرانی که حتی
شعر کلاسيک می سرایيدند این تأثير دیده می شود . سيد حسن حسينی، سهيل محمودی، قيصرامين پور، سپيده
کاشانی، عبدالملکيان و سلمان هراتی نمونه های بارز ادامه راه سهراب هستند .
* زندگي زلال و شفاف شاعر
کامران شرفشاهی می گوید راز ماندگاری سهراب را باید در چند عامل جستجو کرد. اولين مسأله، دانش ادبی و
احاطه شاعر به دیگر علوم و هنرهای عهد خویش و روزگار پيشين است. او مطالعات وسيعی داشت. در واقع فقط به
ذوق و قریحه شاعری اکتفا نکرد. سپهری در ادبيات کهن وحال و نيز در عرفان مطالعات بسيار گسترده ای داشت.
اندیشه های اسلامی، مشاهير بزرگ کشور و حتی بزرگان دیگر ملل از تيررس نگاه تيزبين و حساس او دور نماند.
سهراب با سفرهای متعددی که به خاور دور و به ویژه هند و نيز غرب داشت با شرح احوال بزرگان فلسفه، عرفان و
اشراق آشنا شد . به علت این عزلت نشينی، اطلاعات ما از خصوصيات اخلاقی او فقط بسنده می شود به نقل قول های
اطرافيان و نزدیکانش و البته آثار وی . برخی شخصيت ها در حين فعاليت های خود، به نفی دیگران و یا اثبات توانایی خود
می پردازند ولی سپهری به دور از این قيل وقال ها، زمان و عمر خود را صرف شناخت هستی کرد. وی در تأئيد این نکته
بارز زندگی سهراب چنين شرح داد: ما در زندگی و آثار سهراب هيچ نوع ستيزندگی نمی بينيم . خالق هشت کتاب در
پی برقرار کردن رابطه صميمانه انسان و جهان است در تمامی آثار سهراب، محبت و دلسوزی موج می زند و به این
دليل است که خواننده شعرش با شعر همزادپنداری می کند . او نيازهای عاطفی انسان امروز که سرخورده، افسرده و
ملول است را با زلال آب و گلاب کاشان مرتفع می کند. سهراب تحولی شگرف را در عرفان شعر پارسی ایجاد کرد . شعر
عرفانی پيش از او دچار تکرار تعابير می، ساغر و مطرب شده بود که با همت این شاعر نگاه تازه به عرفان، ملموس تر
ارائه می شود. حتی سپهری بر این نگاه تازه تأکيد می کند: چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید و این دلایل باعث
می شود که شعر او نيازمند امضا نباشد و به راحتی سبک سهراب با دیگر شاعران متمایز می شود.
سپهری به جامعه خود پشت نکرد. تأثير سبک شعر وی در آثار شاعران دیگر بسيار مشهود است. به ویژه در شعر
مرحوم سلمان هراتی در مجموعه آسمان سبز و دفتر شعر دری به خانه خورشيد کاملاً آشکار است.
*ساختار شكن سنت گرا
عباس براتی پور می گوید نوآوری های او به دليل رنگ آميزی اجتماعی شعرش مورد اقبال مردم قرار گرفته است. البته
برخلاف آنچه تصور می شود سپهری علاوه بر آثار سپيد و نو، اشعار کلاسيک و موزون نيز دارد . سهراب از راهنمایی های
مشفق کاشانی بهره زیادی برد و علاوه بر این با افکار بيدل دهلوی تا آنجا آشنا شد که به اعتقاد من رگه های
مشابه ای از نگاه بيدل در شعرهای سهراب دیده می شود . سهراب سير تغييرات شعر خود را در ظاهر و باطن و یا به
عبارتی در معنا و ساختار به نوعی اجرا می کند که به خوبی بانی جلب ارتباطش فقط می شود، چون او با زبان مردم
آشنا بود. به نظر من شعر آیينه است و مردم در این آیينه خود را می یابند . علاوه بر این آهنگين بودن شعر سهراب و
آشنایی زدایی های زیبا به قدرت شعر او کمک شایانی می کند. سهراب قصيده ای محکم با این مطلع دارد: آه که با غم
گذشت روز و شبانم / خسته و رنجور دل فگار از آنم و بعدها این مفهوم را در شعری که برای همه آشنا است اینگونه
عنوان می کند که: به سراغ من اگر می آید / نرم و آهسته بيایيد/... در واقع از زبان شعرش را تغيير داده است ضمن
اینکه در دریایی از مفهوم نيز غوطه ور است.
منبع:آتاب شعر معاصر ايران از بهار تا شهريار جلد دوم (نوشته حسنعلي محمدي)
WWW.RG3.TABAAR.COM
راهنمايي دخترانه شماره 3 امام حسين (ع)


برگرفته از :
http://rg3.tabaar.com/Nashrie

ماهنامه زیور : آیا می دانستید که ؟

http://up.iranblog.com/Files/fa45ad7200b34af5801e.jpg
.........

آيا ميدانستيد که شاهنامه فردوسی ۷۵۰۰۰ بیت دارد؟

آيا ميدانستيد که در نقوش دیوار نگارهای همدان متعلق به دوازده هزار سال پیش صلیب شکسته نازیها دیده می شود؟

آيا ميدانستيد که نظریه دهکده کوچک جهانی مک لوهان توسط ارد بزرگ رد شده است؟

آيا ميدانستيد که زیباترین مجسمه تاریخ ایران مجسمه برنزی نادر شاه افشار است؟

آیا میدانستيد که ایرانیان اولین بار نمایش های همگانی (تئاتر) را اجرا نموده اند و همانها گریم و ساخت نقاب را در ۱۵ هزار سال پیش پایه گذارده اند؟

.............

http://www.zeevar.com/Images/ZEEVAR%20Nr-17.jpg

برگرفته از :
http://www.zeevar.com/Archiv/ZEEVAR-Nr-17-Webseite.pdf

نشریه تسنیم (شماره 3) : سخنی از ارد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/2/jelde%20shomare2-04ro008-300.jpg


نشریه تسنیم (شماره 3)



به هنگام نکوهش هنگامه باران ، به بهره اش نیز بیاندیش . ارد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/3/21.pdf



برگرفته از :
http://vccans.ir/Desktop/majallat/

نشریه تسنیم (شماره 2) : سخنی از ارد بزرگ


http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/2/jelde%20shomare2-04ro008-300.jpg


نشریه تسنیم (شماره 2)

آدمهای بی مایه ، همگان را ابزار رسیدن به خواسته های خویش می سازند . ارد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/2/5.pdf

***

آنکه به سرنوشت میهن و مردم سرزمین خویش بی انگیزه است ارزش یاد کردن ندارد . ارد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/2/7.pdf

***

شالوده و زیربنای گسترش هر کشور ، فرهنگ است . ارد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/2/8.pdf

***

آنکه به خرد توانا شد ، ترس برایش نامفهوم است . ارد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/2/15.pdf


برگرفته از :
http://vccans.ir/Desktop/majallat/

نشریه تسنیم (شماره 4) : سخنی از ارد بزرگ


http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/2/jelde%20shomare2-04ro008-300.jpg


نشریه تسنیم (شماره 4)

آنکه به خرد توانا شد ، ترس برایش نامفهوم است . اُرد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/4/3.pdf

***

اندیشه برتر در روزهاي توفانی و آشوب و در همان حال خموشی و آرامش ، توانایی برتر خویش را از دست نمی دهد. اُرد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/4/5.pdf

***

آدمهاي ماندگار به چیزي جز آرمان نمی اندیشند . اُرد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/4/13.pdf

***

فرمانروایانی که یک شبه داراي توان می شوند ، با تلنگري فرو می ریزند . اُرد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/4/16.pdf

***

در هر سرنوشتی ، رازي مهم فرو نهفته است . اُرد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/4/22.pdf


***

گفتگو با خردمندان و دانشوران ، پاداشی کمیاب است . ارد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/4/25.pdf

***

اگر دشمنت با روي خوش نزدیکت شد ، در برابرش خموش باش و تنهایش بگذار . اُرد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/4/29.pdf

***

تا چیزي از دست ندهی چیز دیگري بدست نخواهی آورد این یک هنجار همیشگی است . اُرد بزرگ

http://vccans.ir/Desktop/majallat/tasnim/4/59.pdf



برگرفته از :
http://vccans.ir/Desktop/majallat/

روزنامه ندای هرمزگان : بدانید عبرت بگیرید


کد خبر : 5716 تاریخ : چهارشنبه 9 تیر 1389 شماره روزنامه : 1535
بدانید وعبرت بگیرید
ـ دوستی تنها برآیند نیاز ما نیست، از خودگذشتگی نخستین پایه دوستیست (اردبزرگ) ـ تعلیم به احمق ها همانقدر بی ثمر است که بخواهیم با صابون ذغال را سفید کنیم (کتیز) ـ لبخند بیش از چند لحظه دوام ندارد ولی خاطره آن جاودانی است (آبراهام لینکلن) ـ بهترین مصلح کسی است که اصلاح را از خود شروع کند( جرج برناردشاو) ـ کارمندان نابکار، از دزدان و آشوبگران بیشتر به کشور آسیب می رسانند (اردبزرگ) ـ دشمن ابزار نابود ساختن آدمی را، در درون سرای او جستجو می کند (ارد بزرگ) ـ بخیل برای ثروت خود نگهبان است و برای ارث انبار دار (بزرگمهر) ـ انسان موفق لاقید نیست و انسان لاقید موفق نیست (ضرب المثل چینی) ـ آدم با کینه، زندگی را بر دوستان نیز تنگ می کند (ارد بزرگ) ـ بی خردی اسارت به دنبال دارد و خرد موجه آزادی و رهایی است (فردوسی خردمند) ـ زندگی با عشق مستلزم جرات، شهامت وتهور روحی بزرگی است (بار بارادی آنجلیس) ـ شجاعت مانند عشق از امید تغذیه می کند (بناپارت) ـ پیروزی واقعی جان آدمی، فکر کردن است (هوگو) ـ بادها و امواج همیشه موافق ناخدای توانا جریان می یابند (ایگیبون) ـ فقط مرد عاقل، ثروتمند واقعی است (مثل اسپانیایی) ـ تنها کشوری همه مردمش قهرمان و دلیرند: که دارای پیشوایی بی باک اند(اردبزرگ ) ـ یک کلمه محبت آمیز می تواند همه زمستان انسان را گرم کند(مثل ژاپنی) ـ تجربه میوه ای است که آن را نمی چینند مگر پس از گندیدن (ارسطو) ـ خشم با دیوانگی آغاز می شود و با پشیمانی پایان می پذیرد.(فیثاغورث) ـ اگر یاد بگیرید به مشکلات بخندید، همیشه چیزی برای خندیدن دارید (کارول) ـ یک زندگی مطالعه نشده، ارزش زیستن ندارد. (سقراط) ـ افسوس که جوان نمی داند و پیر نمی تواند (محمد حجازی) ـ آن زنده که کاری نکند، مرده به از اوست (ضرب المثل ایرانی) ـ از اشتباهات خود و دیگران عبرت بگیر (بزرگمهر) ـ نزدیک ترین چیزها مرگ و دورترین چیزها آرزوست (سقراط) ـ سند پاره می شود، قول پاره نمی شود (مثل آلمانی) ـ ثروت دانا، همان علم و دانش اوست (پاسکال) ـ این که چقدر زمان داری مهم نیست، چگونه می گذرانی مهم است (لیکلن) ـ کلمات، حباب آبند و اعمال، قطره طلا (ضرب المثل شرقی) ـ میراثی گران بها تراز راستی و درستی نیست (شکسپیر) ـ زینت انسان در سه چیز است، علم، محبت، آزادی (افلاطون) ـ جریان زندگی چیزی جز مبارزه میان عاطفه و عقل نیست ( مارک تواین)


روزنامه ندای هرمزگان

http://www.nhn.ir/pdf/1535/p3.pdf
http://www.nhn.ir/detailnews.aspx?idnew=5716


اسطوره ها و قهرمانان ایران کجایند ؟

جهان امروز فصل بهار و رویش باشکوه علمی خویش را طی می کند هر روز دهها هزار اختراع در سرتاسر جهان به ثبت می رسد نامهای بسیاری بر سر زبانها می افتد و هنوز بیست و چهار ساعت نگذشته که دهها هزار نام دیگر مطرح می شوند و همین طور...
اما این همه ستاره چطور در جوامع تبدیل به خورشید نمی شوند ؟!
خورشیدها چه کسانی هستند ؟
خورشیدها شخصیت های کاریزمایی هستند که توده را همراه نفس های خویش می کنند .
چهره های آنها ، صدای آنها و... می شود طول موجهای نظرات و خواسته های یک ملت ...
این مقدمه کوتاه را گفتم تا برسم به خورشیدی فروزانی در ایران امروز .
همانی که می گوید : برآزندگان شادی را از بوته آتشدان پر اشک ، بیرون خواهند کشید .
بله منظورم ارد بزرگ است .او و آرمانهایی که در کتاب سرخ به آن پرداخته است بک گراند و پس زمینه ایی از اندیشه خردمندانه ایرانی را به نمایش گذارده است .
واژه های او راهکارهای منحصر به فردی است راهکارهای که پاسخ سئوالات بی جواب نسل ماست .
می گوید : اسطوره ها زاینده اند ! آنان برای فرزندان سرزمین خویش همواره امید به ارمغان می آورند .
سخن او دقیقا مخالف کلام آنهایست که می گویند جوامع نیازی به قهرمان ندارند . ارد بزرگ می گوید : سرزمینی که اسطوره های خویش را فراموش کند به اسطورهای کشورهای دیگر دلخوش می کند فرزندان چنین دودمانی بی پناه و آسیب پذیرند .
داشتن قهرمان برای یک سرزمین از دیدگاه ارد بزرگ واجبتر از هر چیز دیگریست . در اینجا بیاد می آورم قهرمان سازی های هالیود ، بالیود ، سینمای چین و کره جنوبی و ... را !
همه آنها با قهرمان سازی ، کشور خود را ناجی بشر نشان می دهند و چه سود کلانی از این راه می برند .
اما در کشور ما با وجود آنکه سرشار از قهرمانان واقعی ، اسطوره ها و شخصیتهای برجسته و خورشید گونه است عده ایی صوفی مسلک می گویند همه قهرمان هستند ! و ما قهرمان نمی خواهیم !! .
برای همین بچه ها و جوانان ایرانی دیوارهای اتاقهایشان را با عکسهای اجنبیان می پوشانند ...
و این باعث تاسف است .
نمی خواستم بحثم برود به این مسیر ، چون هدف اولیه ام از نوشتن این متن شخصیت خود ارد بزرگ بود اما می بینم بحث قهرمان در ایران همیشه پنهان واقع شده است .
رشد ایران در بخشهای گوناگون نیازمند قهرمانان شکست ناپذیر و پر انرژی است همانطور که ارد بزرگ می گوید : اسطوره های کهن ، پایه ها و ستونهای فر و رشد کشورند .
مدیران کشور باید به این مهم توجه کنند . با به فراموشی سپردن اسطوره های کشورمان ، سود واقعی را ملل دیگر خواهند برد . ایران نیاز به حرمت گذاری و بزرگداشت شخصیت های خورشید گونه خویش است . تا به این شکل نسل نوی ایران به خود باوری برسد و خودباوری مقدمه استقلال در زمینه های گوناگون است .
امیدوارم برای رشد و شکوه دوباره ایران قهرمانان رویین تن ظهور یابند .


سایت تک برگ
http://www.takbarg.ir/ARTICLE13011.html

دانلود کتاب سرخ


زبان فرانسه

نام کتاب : سرخ

نویسنده : بنیاد جهانی ارد بزرگ

ناشر : دانلود کتاب

زبان کتاب : فارسی

تعداد صفحه : 128

قالب کتاب : PDF

حجم فایل : 789 Kb

توضیحات : سخنان بزرگان (برآیند و نتیجه سالها تجربه) همانند “خون سرخ” سرشار از زندگی و نیرو برای همگان بوده و هست .
سخنان ارد بزرگ نیز سرشار از آموزه های ارزشمند برای کسانی ست که بدنبال آموختن هستند .
ارد بزرگ ، فیلسوف و اندیشمندی ست که اندیشه هایش افق های جهان امروز را در نوردیده در سخنان حکیمانه اش انسانها را به زندگی خردمندانه ، دوستی ، صلح و مهر دعوت می کند .
کتاب سرخ نسخه کاملتر آرمان نامه (امیر همدانی / بهمن 1387) است . در آرمان نامه 745 سخن از ارد بزرگ وجود داشت که در کتاب سرخ به 935 فرمان افزایش یافته و فرگردها (بخش ها) نیز از 113 به 122 فرگرد افزایش داشته است .
این کتاب در شورای پژوهشگران بنیاد جهانی ارد بزرگ تهیه شده است .
فیلسوف و متفکر نامدار کشورمان که جملات حکیمانه اش انقلابی در بین نسل امروز ایران ایجاد نموده و همانطور که آمارهای گوگل نشان میدهد علاقمندان به اندیشه های های او بیش از دو میلیون هفتصد هزار صفحه اینترنتی را به آنها اختصاص داده اند که این در نوع خود بی مانند است .




برگرفته از : http://downloade-ketab.blogspot.com/2010/06/blog-post_5323.html


دانلود کتاب : سخن بزرگان از سایت رادیو پیام


http://downloadbook.blog.com/files/2010/07/radio-payam-200.jpg

نام کتاب : سخن بزرگان از سایت رادیو پیام

نویسنده : دانلود کتاب

ناشر : دانلود کتاب

زبان کتاب : فارسی

تعداد صفحه : 47

قالب کتاب : PDF

حجم فایل : 255 Kb

توضیحات : کتاب حاضر مجموعه ایی از سخن بزرگان جهان می باشد که از سایت وزین رادیو پیام برداشت شده است .



و در سرور زیر هم می توانید دانلود کنید


برگرفته از : http://downloade-ketab.blogspot.com/2010/07/blog-post_06.html

دانلود کتاب : دشمنان ارد بزرگ


کتاب دشمنان ارد بزرگ به همت بابک پرچمی

نام کتاب : دشمنان ارد بزرگ

نویسنده : بابک پرچمی

ناشر : دانلود کتاب

زبان کتاب : فارسی

تعداد صفحه : 128

قالب کتاب : PDF

حجم فایل : 896 Kb

توضیحات : بابک پرچمی در ابتدای کتابش می نویسد : گاهی از طریق شناخت درست دشمنان انسانهای سرشناس می توانیم به نکاتی دست یابیم که شاید به صورت عادی کمتر به آنها توجه نماییم . ارد بزرگ فیلسوف و متفکر حال حاضر ایران نیز همچون هر انسان برجسته دیگری دارای دشمنان بسیاریست که می توان آنها را به سه دسته کلی تقسیم نمود .
1- کسانی که مخالف تحقق نظریه قاره کهن هستند ( همانند پان تورکهای ایران )
2- کسانی که مخالف نظریه "کهکشان اندیشه" ارد بزرگ هستند و در واقع به دنبال تحقق نظریه دهکده کوچک جهانی می باشند .
3- دشمنان تاجیک ها و فارس زبانان افغانستان (همانند پشتونهای افراطی افغانستان )
برای شناخت بهتر دشمنان اندیشه های ارد بزرگ نگاهی خلاصه خواهیم داشت بر آنچه ارد بزرگ می گوید ، و یا وجود دارد .


می توانید از پنج سرور زیر این کتاب را دانلود کنید







برگرفته : http://downloade-ketab.blogspot.com/2010/07/blog-post.html